lunes, 12 de mayo de 2014

També baixem a la ciutat

Una de les activitats que volíem fer aquesta primavera a l’Espai era una conferència d’en Wangchen de la Casa del Tibet. Però a l’últim moment vam decidir fer-la a Tortosa en comptes de a l’Espai, i encetar així una nova relació amb la ciutat...

L’experiència ha estat fantàstica!

La conferència ha sigut aquest dissabte 10 de maig al Museu de Tortosa, un edifici modernista preciós que en el seu origen era un escorxador. Per la tarda, a les 19 h, en una sala gran i de sostres alts que dóna al petit pati de llimoners de l’entrada.

Quant al contingut, ja sabíem que en Wangchen és una persona encantadora i riallera que sap parlar, li encanta parlar i té mil coses a dir! Entre d'altres, va parlar de la relació de la Xina amb el Tibet, l'experiència dels tibetans fora de la seva terra i la pràctica del budisme a casa nostra.

Ara bé, tot i que el temps dins de la sala escoltant en Wangchen passava volant, els que per una raó o una altra vam haver d’estar-nos més estones a fora que dins vam tenir una tarda regalada en aquells porxos i pati de llimoners tan recollits. Tranquils, en una illa enmig de Tortosa, assaborint la desitjada caloreta de principis de maig. Alguns li vam agafar el gust al chai que havíem preparat els de l’Espai, que combinava molt bé amb les senzilles però delicioses pastes que havien portat els de la Casa del Tibet. A més, sota el porxos també hi havia una paradeta on una noia tibetana venia petites cosetes i souvenirs del Tibet: encens, les famoses banderetes d'oracions, llibres, polseretes, mocadors...

I ens van donar més de les deu...


Les banderetes tibetanes entrant al Museu des del carrer

Des de l’Espai volem agrair a en Wangchen i als membres de la Casa del Tibet la seva bona resposta, disposició i amabilitat per venir a Tortosa a fer la conferència. I també volem agrair a l’Ajuntament de Tortosa el seu suport en la infrastructura; a la botiga Econutrients de Tortosa, gràcies a la qual vam poder gaudir del té i de les pastes; a l’editorial La Liebre de Marzo per acceptar fer la presentació d’en Wangchen, i a Ursula Wulff per haver-nos facilitat el contacte amb la Casa del Tibet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario